tirsdag den 26. januar 2010

Retreat på den kreative måde

Nogle ta'r på silent retreat og mediterer. Andre ta'r i spa'en og får hot stone massage. Jeg ta'r på syweekend :-)

Fredag til søndag var jeg i sommerhus med 4 andre gæve quinder fra Syforsyningen. 5 kvinder, 5 symaskiner, 3 overlockere, 48 timer, ingen mænd, ingen børn, ingen ståen tidligt op, ingen krav. Hvad mere kan man be' om - det skulle da lige være et par dage ekstra... Helt og aldeles fantastisk var det!

Der blev syet fra den årle morgenstund (som for undertegnede var ca kl 10.30...) og til ud på natten. Og snakket og tøsehygget, spist lækker-lækker mad og en lille-bitte-smule slik. Og så blev der syet lidt mere. Egentlig synes vi ikke, vi nåede så forfærdelig meget, men da vi samlede weekendens produktion søndag eftermiddag fyldte det da hele køjesengen, så noget fik vi da lavet ;-)

Selv fik jeg næsten syet mit urias-projekt færdig - en vinterfrakke. Mangler nu kun knapper, -huller og at sy foret fast forneden. Måske skal der lidt mere broderi bagpå først, hvis det overhovedet er muligt nu hvor den er delvist færdig. Og så fik jeg for alvor hul på min McCall's 5597, en fiiin jakke med de skønneste læg ved halsen. Selve kroppen på jakken er færdigtilpasset og sidder som en drøm, og forude venter nu belægning, for og ærmer.

Photobucket

En læderblomst blev det også til, da Annes mor kom forbi med en kæmpe bunke rester, vi kunne lege med - den røde blomst er mao. ikke en del af frakken ;-) Og nej, billedet er ikke det mest præsentable, men når tingene er helt færdige kommer der nogle bedre.

Selvom weekenden stod i syningens tegn fik jeg også gået en tur ved Rude strand. Vejret var fantastisk, bidende koldt men næsten-solskin og meget blæsende. Ægte vintervejr. Og stranden var smuk som bare f*nden med sne, frosne bølgeskvulp i vandkanten og istapper på badebroerne. Billederne fra turen slipper I derfor ikke for.

Et sjældent syn for byboen: tang iblandet sne!

Photobucket

Højvandets bøljeskvulp var frosset fast i vandkanten med sne ovenpå. Noget så smukt at kigge på.

Photobucket

Photobucket

Et studie i iskrystaller.

Photobucket

Is, sne, hav og næsten-sol i smuk forening.

Photobucket

Isklædt badebro.

Photobucket

Photobucket

Hende Fru Drud i et sjældent overstadigt øjeblik!

Photobucket

Til sidst et billede af de 5 gæve syersker og deres hardware (det er min maskine bagerst til venstre...)

Photobucket

3 kommentarer:

Anne LO sagde ...

Jeg er på rekreation ... og jeg vil ikke bytte for en million!

Smilerynker.dk sagde ...

Hyggelig blog og fine billeder!

Fru Schwartz sagde ...

Hvor er det et dejligt billede af dig som kåd :-) og hvor er det vildt..du ligner min mor som ung på en prik...meget meget syret!

Knus Helle