torsdag den 22. juli 2010

Vikingerne kommer!

Advarsel: billedspam...

Hele familien D har været i sommerhus i en uge på Rømø. Dejligt sted! Men da nogle af vores skønne venner ferierede i Ribe samtidig, forlod vi øen for en stund og tog en tur i Ribe Vikingecenter. Vi kom kort efter åbningstid og havde vist egentlig regnet med at kunne nå et smut omkring domkirken også, men nej - centeret var så stort et hit at vi først gik til lukketid!

Udenfor centeret vogter Nornerne
Photobucket

Først var vi til krigertræning. Vores unger var lige små nok til at deltage, men vores venners dreng Johan var med og fik nogle vældig gode slag ind - og lært hvordan man laver skjoldmur.

Photobucket

Så gik turen op til Ribe anno 825 - og her blev ungerne forvandlet til mini-vikinger! De blev iført uldhue og -kappe, og så blev de ellers sat i arbejde!

En stolt tøs under forvandling
Photobucket

Tøserne blev sendt ud at børste dyr, og det ville junior-vikingen også være med til. Heldigvis var der plads til én til!

Junior-viking på vej ud at børste dyr
Photobucket

Photobucket

Der blev virkelig gået til arbejdet - sjældent har vikingekøer været så blankbørstede! Spasen fik dog en ende da en af tøserne vist kom til at kilde koen på maven - den sparkede ud og bom! lå de begge i græsset, Mathilde endda oveni en kokasse... Det var ikke populært!

Photobucket

Så var det straks mere fredeligt at fiske i åen. Ikke mindst fordi der ingen madding var på krogen, og ingen fisk i de 15 cm vand der var i bækken ;-)

Photobucket

Et andet stort hit var at male mel på stenkværnen. Alba og Johan fik virkelig trænet armmusklerne.

Photobucket

- og Storm skiftede den solbrændte kulør ud med moderigtig bleghed for en kort stund ;-)

Photobucket

Til sidst fik de lov at bage fladbrød på bål, og så var det tid til en is og en stund på vikingelegepladsen hvor man kunne hamre pinde i huller, inden turen gik til Ina og Ferrans ferielejlighed og aftensmad.

En dreng der elsker værktøj...
Photobucket

Ingen kommentarer: