onsdag den 13. januar 2010

Patchwork-kjole

Engang før jul faldt jeg over denne søde kjole og tænkte at det da lige var noget for mig at sy til Tøsen og samtidig få ryddet en lille-bitte-smule op i mine oceaner af stofrester. Som sagt så gjort! Jeg gik i gang efter nytår, men ak og ve! så blev jeg selvfølgelig syg inden jeg nåede at blive helt færdig. Suk! Jeg har ligget i 5 dage nu, er det vist! Men her til eftermiddag kunne hoved og krop endelig holde til at være i vertikal position, og undertegnede jo bare producere jævnligt - så hvad mere nærliggende end at få gjort værket færdig? Trods alt står der jo en 5½-årig og tripper, ikke?!

Så her er den altså, resultatet af alle mine anstrengelser og store mængder rynketråd:

Photobucket

For at være sikker på at Tøsen kan få kjolen over hovedet måtte der en åbning til i halskanten. Jeg har valgt at lave en lille slids. Eller... hmmm... hvad kalder man det egentlig - for på en slids mødes kanterne vel? Og det gør de jo ikke her. Nå, men i hvert fald bliver den lukket med en fin lille perlemorsknap, og belægningen på slidsen er samme stof som skråbåndet er lavet af.

Photobucket

Der er skjult lynlås i siden (og ja, jeg ved godt at kanten af overdelen ikke mødes helt pænt, det kommer der af ikke at gide at ri...). Men ellers er jeg nu pænt stolt af lynlåsen, ikke mindst fordi min nye usynlig-lynlås-fod stadig er på vej. Så jeg har syet den på med almindelig fod - tricket er åbenbart bare at stryge lynlåsen flad inden isyning, så bliver det meeeget pænere :-)

Photobucket

Mønster: skørt fra Indietutes og overdel fra Meedom, form 1.
Stof: diverse bomuldsrester fra restebunken (og - indrømmet - lidt der ikke var rester men købt "bare fordi"...). Symærke fra Stof og Stil.

3 kommentarer:

DOllerogMalthe sagde ...

Og jeg synes faktisk din er sødere end den du blev inspireret af. Hilsen en SB-fan

Anne LO sagde ...

Ih, den er fin! Og godt, at du kan komme ud af sengen nu. :-)

Jeg vil tro, sådan en åbning på engelsk hedder en "keyhole opening", fordi der er et hul under knap og trense.

Fru Drud sagde ...

Tak skal I ha' begge to :-) Og Anne jeg tror også du har ret - men jeg mangler det danske ord ;-)